Nåväl

Början på dagen kan man säga var sisådär, men slutade "väldigt mysigt i alla fall" som E uttryckte det. Förmiddagen fördrev vi i skogen med små spårövningar för Lyra. Efter lunch var vi på julskyltningen (nej den är inte alls som hemma i Ånäset, vilket reportern på Sydöstran verkligen fick ett jag-budskap om) och avslutade dagen med fika hos några bekanta med lussebullar och pepparkakor. 
  
                                                        

Morgonstund har guld i mun

Våran morgon började med att toan läckte massor med vatten. Kul. Hur gör man nu??

Korta varianten av fredagsmys

Det började så här:



Och slutade ganska kvick så här:


Ljus

E kom hem med denna och har blivit helt miljöskadad. Hon insisterade på ett snabbt blogginlägg kring ljuset. En bild säger mer...


Tillägg

Kom att tänka på en sak då jag la upp bilden. Härom veckan fick Stoffe beröm av sin tränare inför hela laget att han hade lagets bästa stegisättning, detta har resulterat i cirka 3 minuter spel per match. Vilket skämt!!

Skit inlägg

Idag tycker jag inte synd om mig själv, utan medkänsla går till min käre man (han tycker säkert att det är "skit"roligt att jag skriver detta). Alla som känner oss vet att Stoffes normaltillstånd är lite (väldigt) risig i kistan. Så där så att han ofta har sjukt bråttom på toaletten. Nu är han dock dålig i magen som han själv uttrycker det. Alltså han har sjukt  bråttom, bråttom väldigt ofta till toaletten. Addera dessutom lite värk i magen. Nu springer han runt i Karlskrona i kostym mellan kunder och toaletter. Alltid väldigt bra att ha med Stoffe på stan eftersom han har kartlagt alla toaletter i huvudet, toalettGPS alltså. Kämpa på älskling det är snart helg!


Jul

Skulle egentligen inte inhandla julsaker till denna lägenhet, men hittade dessa ljusstakar som jag tycker passar i E:s rum i huset. Var ju dessutom tvungen att köpa tomtar så Prinsen blir nöjd (sitter för övrigt i hundburen och säger Eeeejeeej).


Jag vill bara hem

Hem till min familj och vårt hus. Detta är inte roligt, inte på något sätt.

Jädrans i det snuset det är dans i folketshuset när Sofia spräcker kjolen i en gogo..

Håll i er för idag har världens numer tröttaste mamma (nominerad och utsedd av en jury bestående av: mig!!) kört hårt hela dagen. Jag har jobbat hela dagen för att efter jobbet åka på badet med barnen, därefter sprungit 5 km och slutligen varit ute med Lyra i 40 min.. Nu har jag tagit i för resten av detta år så nu går jag i ide; god natt!

Löning = betala räkningar

Idag betalas det räkningar, alldeles för många om man frågar mig. Annars inget att hurra över. Lyra har lyckats på något sätt att bli omvänt rumsren; alltså hon kissar och bajsar BARA inomhus. Man kan vara ute hur länge och hur många gånger som helst för att hon direkt man kommer in i lägenheten gör sina behov. Tur är väl att hon städar efter sig genom att äta upp sitt eget bajs (jag försöker ta upp det innan hon fullkomligt slänger sig över det som om det vore en chokladkaka bakad på Valerona choklad)..

Nya friska tag imorgon...

Hundbur eller barnbur?!

Prinsen diggar Lyras bur, mycket mer än Lyra. Roligast tycker han det är att vara i buren tillsammans med Lyra, inte heller det diggar hon. Men man kan dock inte vända ryggen för helt plötsligt har han kravlat sig upp på bordet.. Fantastiskt egentligen att man hinner med annat?!


                     

Julklädsel

fick också inhandlas då vi väl tagit oss ut:


           

Enda på dagis utan overall

E talade idag om att hon var den enda på dagis som inte hade overall (troligen så hade hennes bästisar overall, varav det per automatik blev hela dagis). E måste ha ny, har bara skjutit upp det så länge som möjligt. Ingen återvändo, efter middagen promenerade vi ner på stan och shoppade:


Prutt, prutt

E: Oj, jag pruttade.

Jag: Det behöver man inte tala om.

E: Mamma, den luktade citron!

Jag: Tänk om alla luktade citron!

E: Näe, bara mina. Jag har förtrollade pruttar...

Julpyssel

Idag har vi varit på julpyssel på dagis. E med sina bästisar och hennes kreationer. Jag hann i alla fall ta en bild på pepparkakshjärtat, nu sitter hon och tuggar på det i smyg i tron om att jag inte ser eller hör något.




Inte lätt att vara liten, nej jag menar stor


Inget nytt under solen

Inget särskilt har passerat idag. E har varit sjukt hjälpsam och rar (hade hon varit äldre så hade jag väntat mig mig något, typ en ny mobil). Prinsen har kört på som vanligt, han hittade matoljan och tyckte Lyra skulle dricka lite ur sin skål, han skvättade ut halva badkaret i badrummet då han badade, ville att jag och E skulle sjunga imse vimse spindel (hans repertoar består av den sången) under hela middagen och då vi övade på E:s julsånger. Sedan somnade han med bajs i blöjan... En helt vanlig dag hos familjen Nordholm.

 

Cancerknöl=varböld

Ingen cancer denna gång heller. Troligen så har någon av kullsyskonen bitet henne i nosen och det blev inflammation.


Och annars då?!

Jo, tack det har regnat idag. Eftersom jag hämtar barnen 12 på onsdagar så var det bara att ge sig ut på eftermiddagen. Barnen har ju kläder värre är det med en själv... De hade då roligt, väldigt roligt.








 

Inte hålla handen

På väg hem från dagis:

E: Varför får man inte hålla varandra i handen här?

Jag: Jo, det får man väl?!

E: Näe, titta!!



E har blivit vuxen!

Hon dricker te och äter smörgaus varje kväll vid halvsju bläcket.

Muppdag

Idag en dag helt utan motivation och tålamod. Har lyckats på något sätt att ta mig igenom den utan att barnen drabbats allt för mycket. På något sätt så märker de av att man inte är "den vassaste spelaren i laget" och blir lite extra jävliga. Prinsen på topp förstås då han kom hem från dagmamman och sådär lagom frustrerad. Har släpat Lyra runt lägenheten i svansen, kastat runt på en korg, kastat maten överallt förrutom i munnen, käkat schampo och balsam som om det vore godis, målat golvet i modefärgen grön, målat sig SJÄLV i mode färgen grön (efter badet förstås), bajsat på sig precis då jag skulle lägga honom. Bajset fixade jag faktiskt innan sänggång men färgen lyser med sin gröna fina nyans. Nu sover hulken och kanske kan jag slappna av. Tur att E var/är på bra humör. Nu ska vi ha lite kvalitets tid innan hon skall sova...

Jo, för ni som inte känner mig så är jag hypokondriker. Idag upptäckte jag en knöl på Lyras nos. Knöl=cancer=död. Fyy...

Cancerdrabbade hunden och Mr Hulk (innan målning dock):


Filur

Så trångt som möjligt, annars ingen sport:


Dålig i magen

Lyra (vår lilla schäfertik) är dålig i magen. Riktigt, riktigt dålig i magen. Sådär så det står som en kvast ur röven på henne. Sedan vilken klok hund- hon har nu intagit toaletten i väntan på bättre "magtider". Stackars, stackars Lyra.

ÅRETS JULKLAPP!

Detta är årets julklapp, nej århundradets julklapp om jag får bestämma. Tanke och omsorg! Min absoluta favorit att ge bort (kanske vissa har märkt!!) Man skänker 150 kr till barncancerfonden!!

Beställ här!!





Lost and now found

Min mobil är återfunnen efter nästan tre veckors frånvaro. Återfanns vid brottsplatsen (just det Prinsen).

Hångel och annat

Igår var det tråkigheter som bara begravning kan vara. Roligt var dock att träffa alla min mans syskon. Jag och Stoffe åkte dock och hämtade Lyra, så Prinsen stannade i Tollarp under Jonnas övervakning. Farbror Danne var också där och Prinsen åkte därför på lite utbildning. Nu kan Prinsen hångla (med tungan förstås) och han kan spruta vatten med nappflaskan. Tack Danne och du kan vänta dig payback time i framtiden. Allt dokumenteras.

//Soffi

Fucking

Jag har lärt mig att barn testar ord som de har snappat upp, men som de inte har någon aning om vad det betyder. Då skall man ignorera! Tycker inte alltid att det är så lätt:

E: Fucking, fucking, fucking, fucking

Jag ignorerar

E: Fucking, fucking, fucking, fucking

Jag ignorerar

E: Mamma, vad betyder fucking

Tystnad och febril tankeverksamhet hos moder

Jag: Ja, det är slang och svårt att förklara. Det är inget fint slang

E:???????

Jag: Om jag säger så här; fröknarna på dagis skulle inte bli glada om du sa det ordet!

Hoppas, hoppas hon köpte det. Time will tell. Fröknarna om inte annat.

Bebis nummer 3

Här har ni miraklet, hämtade henne igår och det gick alldeles utmärkt (om man bortser från 25 kg spya):




Kändis

Jag: Hur gick det hos dagmamman idag?

E: Bra.

Jag: Var den nya tjejen där? Hette hon Paulina?

E: Nej, hon heter Carolina Klüft.

Buuhuuuuuu

Många har nog hört mig klaga på min deformerade kropp (efter graviditeterna). Det är bröst som hänger, en mage med så mycket skinn att man skulle kunna donera till en hel kropp som behöver hudtransplantation, bristningar både här och där. Sist men inte minst oförmågan att hålla tätt vid nysningar, hostningar, skrattattacker och ja en rad andra tillfällen också. Idag påmindes jag om att allt är värt det då E kom fram och visade mig sin teckningen som hon skall ge farfar Uno vid hans begravning, Uno har hon stavat själv...



Äntligen!

Har letat ett tag efter en jacka till Prinsen:



Det var väl fan..

Våra barn är väldigt lika min man påtalar ungefär 8 av 10. Åh så lika Stoffe barnen är osv. Inget fel med det, tycker faktiskt jag lyckats fånga en hunk (förvisso skall han vara välklippt, rakad och föra sig normalt, vilket kanske motsvarar 25% av tiden. Men jag är sjukt nöjd med 25% hunk.) Lite måste de ju ha ärvt från mig (jaja humöret jag vet, men tänkte på yttre attribut). Idag visade det sig tydligt, deras tungor! Jag har en groteskt stor tunga som gärna är utanför munnen vid precisions arbete och förstås var även den genen väldigt stark! Grattis ungar, det är sjukt svårt att prata engelska för tungan är i vägen hela tiden....







Beachboys





Ursäkta röran jag bygger om.

Så lite rörigt blir det under tiden, då jag testar mig fram...


Rektalsköljning!

Ikväll kom mina rara systrar till Å. Lillasyster satte ribban direkt genom diverse snorkråkor och gaser med ej tillfredsställande doft. Höjdpunkten var dock hennes förslag på farsdagspresent till pappa, en rektalsköljning. Vi får väl se om valet faller på Caisas förslag.

Mohahahahaha

Pappa: Vet du vad "wheelass" är för något??

Jag: Näe

Pappa: Julskinka

Jag: Kul

Pappa: hehehehehe

Badhälsning till skåne!!

Till alla släktningar i skåne kommer här en liten badhälsning (vi måste faktiskt värma upp oss efter mycket utevistelse):






Pojkarna mer fascinerade av Johan som står i dörröppningen än fotografen....

HTML koder?!?

Jag är ju teoretiker och vill ju gärna förstå bakgrunden till saker och ting. Så idag grottade jag ner mig i HTML koder och som ni ser så resulterade det i, just det, ingenting. Det började så himla bra med en hemsida som hade stegvis fakta, enkelt och kortfattat, om hur man använder sig av koderna. Men problemet var bara att då jag gick in i min kodmall så kände jag enbart igen färgsättning..... JAG BEHÖVER HJÄLP, för trots att ingen har kommenterat så ser sidan ut som bajs, och jag och min tydligen "redan full på fakta" hjärna klarar inte detta!!

Automatisk avsläckare av helljus sökes..

Det borde väl inte vara så svårt att uppfinna någon slags sensor som känner av möte av bilar vid mörker och vid rätt tillfälle slår av till halvljus. Jag är helt kass på att slå av heljuset och 9 gånger av 10 bländer jag mitt möte. Brukar tänka att det är tur att jag inte är lastbilschaufför, men vette f*n om det är bättre att då utbilda sig till polis??!!?

Prinsen vs Jack

Ställning är för tillfället 3-0 till Jack. Kampen fortsätter i helgen. Dagens förlust svider för Prinsen:


Allt tillbaka till det normala

För E betyder pappas och mammas guldiga volvo Carola/Mickey mickey, vilket vi alla tyckte var rätt festligt till en början. Då det sedan skulle visa sig vara RUTIN vid varje biltur, huruvida turen var 200 m eller 200 mil, tyckte vi att det var sisådär. Med hopp om att denna rutin skulle vara bortglömd efter månader i Karlskrona satte vi oss i bilen med sikte på Umeå. Det började väldigt bra och de första 10 minuterna förflöt lugnt och stilla med Mix Megapool inställt. Precis lagom till att Prinsen slagit igen ögonen så kommer E på sig och utbrister: Carola mamma, vi har glömt (nej vi har inte glömt- vi har förträngt)!! Javisst älskling skall vi höra på Carola och E talar bestämt om att det är spår 4 hon är intresserad av. Introt drar igång och stackars lille Prinsen slår upp ögonen med en hysterisk blick för att snabbt konstatera att det faktiskt bara handlade om lite musik och fortsatte därefter sin dvala. Här glöms inget och allt är back to normal.... 

Bloggerskan tillbaka i byn

Tydligen så är mitt nya alias bloggerskan, vilket jag inte lägger någon värdering i utan konstaterar bara att bloggerskan har bloggat lite på sista tiden. Därför kommer en del inlägg ikväll!

Min pappa

I bilen hem mot Å:

E: Vet du vad min pappa kan?!

Mamma: Näe

E: Han kan vända en pannkaka i luften. OCH fånga den igen.

Mamma: Wow

E: Men vet du vad han mer kan?

Mamma: Näe

E: Köra bilen utan att hålla i ratten OCH samtidigt lägga in en snus!!!!!!!!!!!!!!

Mot norrland

Nu är vi på hemmaplan och trots vissa förseningar så gick det smärtfritt att resa med barnen. Det enda att kommentera var väl då Prinsen snöt sig i gardinen på bussen, men lite får man räkna med!!

Farbror Melker varför badar du alltid med kläderna på?!?


Övningskör

Inte i den bemärkelsen att jag har en grönskylt bak och min codriver var inte någon med licens osv utan fotografen E. Det är nämligen så att när jag var på sista uttagningen på polisutbildningen så uppmanades vi att köra så mycket som möjligt, då det är många onödiga skador på polisens fordon idag (!!?!). Eftersom jag har en del förflutet vad det gäller bilkörning (exempelvis backat in i en lyckstolpe med pappas bil och lite annat smått och gått) så skall jag nu ÖVA. Idag gick det galant och E tog väl dessutom ca 300 bilder på både naturen och alla detaljer i bilen...




Ryttarinnan E

Idag har vi varit hos Tindra, en liten schettis som E ridar en dag i veckan. Betsämd och sådär lagom sur är hon som schettisar generellt är. Lyckad dag, varken avkastad eller sparkad (jo både och har inträffat). På vägen hem ringde hon till mormor och berättade stolt om sina "hästpjucks".

                                

Höjdare

Sing a long ikväll hade helt fantastiska gäster, enligt E i alla fall.

- Både Häxan surtant och Lottas (Lotta på Bråkmakargatan) pappa är med!

Bolibompa äger!

RSS 2.0