Hyllning till alla gubbar

En helt fantatisk och för mig väldigt betydelsefull låt, Amazing Grace, här i en helt fantastisk version. Denna låt har betytt mycket för vår familj och detta är främst för min farfar och min pappa. Lyssna och njut...


Varför går det inte slå från Burträsk!?

Lyssnade för några dagar sedan på en intervju med LouLou av Adam och Gry där hon avslöjar att flyttlasset antingen går till Stockholm eller Malmö. Detta eftersom det inte är fördelaktigt att bo i Burträsk om man vill jobba med musik. Näe kanske inte musikens mecka, men i grannkommun Robertsfors (min hemkommun förstås) finns två högaktuella låtskrivare och artister nämligen Frida Hyvönen (Flarken) och David Sandström (Brände). Motsatsen är bevisad!

Ett världsproblem är löst

Stoffe ringer på jobbet:

"Du vet Håkan i Färjan"

Jag: Färjan??

"Ja, dokusåpan på Kanal 5. Du sa ju att du kände igen honom och att han varit med i en annan dokusåpa."

Jag: Ja, just det.

"Jag kom på det precis, han har varit med i baren."

Jag: Ringde du för att säga det??!

"Ja"

Hungary??! Is that a country??

Favorit

Hejja Umeå!

Läs detta


Punggreppet

16 månader och redan fattat hur man skall kontrollera sin pappa (1,95 lång, 100 kg)!



Filmad

Äntligen någon som fattat hur cool E:s cykel är. Det krävs tydligen att man kommer från Japan, hans uttryck var väldigt talande och han hade nog aldrig sett något liknande så han filmade E där hon kom cyklande. Limpsadel rules!!


.

Dagens outfit??

Jag ska inte vara sämre. Har ju surfat runt bland diverse bloggar för att göra en statistiskt säkerställd undersökning angående vilka slags bloggar som lockar flest läsare. Resultaten visade att unga flickor (nej jag kan inte kalla mig ung längre mormor) med modeinriktade bloggar har vääääldigt många läsare. Populärt är alltså att lägga in "dagens outfit". I jakten på läsare måste förstås jag också göra det, skillnaden är att detta kommer att vara årets outfit. Inte för att den är enormt fancy och dyr, utan helt enkelt för att detta är de byxor jag har jääääääääääääääääämt. Tror dock inte detta resulterar i fler läsare :(


Jag hatar klackeskor

Bara att jag skriver "klackeskor" vet jag retar gallfeber på många, självklart därför stavar jag det så också. En donna i vår trappuppgång har klackeskor varje dag (läs morgon) och det finns olika tekniker som man kan använda sig av då man går med den typen av sko. Att föredra i en stentrappa är ju att man enbart sätter ner tådelen, men icke donnan i vår trappuppuppgång. HON SÄTTER NER HELA J*VLA FOTEN och dessutom måste hon väga som en hel elefant. Plus i kanten är att hon går från lägenheten typ 05.45 och självklart kan jag inte somna om då detta innebär en mindre jordbävning. Nästan bud på att köpa filttassar till henne......

Wordart!?!

Idag har vi haft platsträff på jobbet. En av uppgifterna var att se över/skapa rutiner som var och en skulle presentera. En av mina kollegor hade gjort tilldelad rutin med wordart. Det var länge sedan jag garvade så mycket! Länge leve wordart!





Måste skaffa en hobby!

E har åkt till Skåne med Jensan och här sitter jag alldeles ensam. Prinsen sover och vid denna tidpunkt brukar jag och E umgås och konversera. Undrar vad man gör istället, framförallt vad gjorde jag innan vi fick barn. Ja just, fikade, umgicks flitigt med närmaste tjejkompisarna, gick på bio, slappade på olika spa:n... Nej, det gjorde jag ju inte heller så alltså återstår bara KOM HEM E SÅ ALLT ÄR SOM VANLIGT IGEN!!!!! Det ÄR dags att skaffa en hobby för Fru Bloggare......
Hoppas du har roligt lilla älsklingen!


Svettigt att vara bloggare

Eller kanske svettigt att vara mamma till Prinsen uttrycker det bättre. Skrivandet är inga problem, har ju dessutom inte världens längsta inlägg. Problemet är fotandet. För varje bild som publiceras, ja pappa jag vet- inte den bästa skärpen och kvaliten på de bilder jag valt ut vilket du själv kommer att få uppleva, har det väl tagits cirka en miljard kort. Lätt överdrivet kanske, men väldigt svettigt alltså. Tur att man inte filmas då man föröker fånga illern och hans roliga upptåg på bild. Hans favorit leksak här hemma är en riktig (förstås, inget skall vara på låtsas) fullstor (såklart) handboll och ikväll kiknade han av skratt då han insåg att det är rätt klurigt att sitta på bollen.....  Jag tänkte därför beskriva med bilder vad jag menar:                                                                                                                                                                        

För att sedan ge upp efter denna bild:


Gratis fylla


Regn hos oss

Det har regnat precis hela dagen så som tur va så fick vi besök av Farmor Marianne. Det tillverkades memory, fruktsallad och under dessa timmar farmor var på besök hann Prinsen ramla ner från soffan tre gånger och springa rakt in i E:s sängkant, vilket tog så  att han egentligen kanske hade behövts tejpats. Men efter 2 min och lite blås på fingret (ja, han har kommit på att det känns bättre då man blåser och än så länge fungerar höger pekfinger för alla kroppsskador) så var allt bra igen. Våra barn mår bäst ute har vi konstaterat flera gånger om!


Jensan

Du vet väl om att du är värdefull
Att du är viktig här och nu
Att du är älskad för din egen skull
För ingen annan är som du..

Du fyller en stor plats i våra hjärtan och hemma hos oss är hemma för dig!
(men du får gärna sluta vara "kräkig" varje gång hihi)

E:s första inköp till lill* kusin

E är väldigt givmild och idag skulle hon köpa en present till Linas bebis. Vi fyndade på rean på Lindex:


Godmorgon!

Igår somnade Prinsen som vanligt 18.20 (piiiip) och när jag hörde honom imorse stod klockan på 07.30. Konstaterade 13 timmars sömn, men ack vad jag bedrog mig. Jo, han har ju sovit 13 timmar bara det att vi ställde ju om tiden i natt och flyttade tillbaka klockan 1 timma. Så nu 08.10 har vi städat hela lägenheten, ätit frukost, sorterat garderoberna och nu badar Prinsen och Stoffe...

Under städningen hittade Prinsen Jonnas (tror jag) mössa som vi av misstag fick med oss hem från förra helgen. Fick honom att posera i hel 5-6 sek mot en kökslucka...


Tatuerare

E:s ny framtida yrke: (tror dock E:s morfar föredrar hennes förra yrkesval, läkare)



Dålig bild, men det föreställer Bolibompa draken förstås!

Familjehelg

hemma hos mamma och pappa. Min syster och systerson växer... Usch vad vi saknar er!!



                                                        

Halloween??!

Prinsen skall ha en halloween dag hos dagmammorna på måndag. Han fick gärna vara utklädd. Oki, till vad??! Så ut på stan idag för att kolla utklädningskläder till en ettåring. Hittade inget alls. Detta blev inköpet, inte mycket till kostym men de kommer att användas!!


E:s första ord

E stavade fram själv till SOL och kom stolt och visade. Hennes ansiktsuttryck säger allt. Just nu serverar hon lillebror med tuschpennor, men han är mest intresserad av att stoppa på korken igen eller suga på spetsen! Hans ansiktsuttryck säger ju också en hel del och så ser han ut 95% av tiden..... Åh, vad jag älskar mina barn!





Sjukt nöjd över att jag lyckades fånga hans minspel, så ni förstår vad jag pratar om...

Skyll dig själv!!!

Ikväll tyckte Stoffe att jag skulle hämta nagelsaxen då jag var på toaletten. When hell freezes over. No way Jose. Skiter björnen i skogen!? För det första sa är jag en fothatare och för det andra så vill jag varken känna sjukt äckliga hårda tånaglar i rumpan eller under fötterna. Så det så. Stoffe förstod budskapet, men skulle förstås in på toaletten samtidigt som mig. Jag tjatar en del om vår 44 kvm stora lägenhet, men den är inte stor och toaletten förstås därefter. Så jag som skulle kissa tar typ upp 75% av ytan, vilket betyder att Stoffe måste stå med ena foten utanför toaletten och den andra över mig och upp på handfatet. Vad händer då- jo 2 meters karln får kramp:

Stoffe: Kramp!! Hjälp!

Jag: Skulle inte tro det! (asgarv)

Stoffe: Jag sitter fast!

Jag: Så bra då, asgarv, skyll dig själv!!! .

Nytt världsrekord av Prinsen him self

Jag började så smått pott träna Prinsen i somras och det har väl gått sådär. Väldigt mycket sådär när jag tänker efter. Han har lyckats kissa några gånger och bajsat en gång. Men inte en endaste gång har vi lyckats sedan vi flyttade till denna lägenhet (jo 2 mm kiss har han lyckats klämma fram). Nej, istället så kan han kissa, bajsa också för den delen, på golvet för att sedan komma med pottan, peka på brottsplatsen och säga bläääää.

Men idag då jag kom hem från dagiset där han är på fredagar så upptäcker jag att han är utan blöja. Inte nog med så hade han lyckats att varken kissa eller bajsa. Undra hur de fick honom att förstå på en förmiddag? På med blöjjan snabbt igen dock eftersom jag inte lyckats nå fram till min son på 4 månader såsom dagispersonalen lyckades på en förmiddag!

Trevlig helg allihopa!

Klädbytardag

Vad hittar man på då man är 5-år i en 44 kvm stor lägenhet? Jo, man tittar i klädkammaren och där hittar man Prinsens urvuxta lätt feminina regnkläder som man förstås bara måste komma i! Prinsens (som nämnt tidigare troligen är homosexuell i allafall med tanke mina fägval på hans regnställ) tycker dock det är helt horribelt och vill inte alls byta bort sitt regnställ....



Fläskberg

Idag när Stoffe hämtat E på dagis berättade att det blivit tjabb i bilen:

Stoffe: Spänn fast säkerhetsbältet!

E: Neeej, fläskberg

Då de kom hem berättade Stoffe om händelsen för mig och jag frågade helt sonika vad som hände i bilen:

Jag: Vad sa du till pappa?

E: Inget

Jag: Jo, pappa berättade...

E: Jag sa, jag sa, jag sa.......... DOCKA!!!

Jag: Docka?! (jag börjar argarva, helt fel, men tyckte det var en fantastisk fantasifull lögn)

När sedan Stoffe diskuterat och kommit fram till att hon egentligen sa fläskberg och konstaterat att det inte var snällt och säga så ville vi förstås veta vem som lärt henne:

-Danne...

Saknad nu och alltid

En ängel som tillslut önskade


 att få vara fri har nu blivit det


Han lämnade marken så


vackert, inget kunde hindra


honom


Himlen har fått tillbaka sin


ängel


Han flyger nu fri som en fågel


Men här på jorden saknas en


ängel



Källa: diktkonst.se


Hoppas du har det bra i himlen!

Inatt dog min älskade fantastiska morfar. Han lämnar oss med stor sorg och saknad. Alla som mött min morfar har på något sätt påverkats av hans fantastiska personlighet. Han var en riktig morfar!
Du fattas oss.



                                               

Vitaminer och mineraler

E är väldigt allmänbildad, tycker hennes mamma då. Nåja hon kan mycket om kroppen och näringslära iallafall:

E: Vad hette sakerna nu igen i broccoli?

Jag: Vitaminer och mineraler

E: Vitaminer och mineraler ja. Men vad händer då de kommer in i tuggen??!

Ja, lilla vän vi får nog öva lite till. Börja med att det heter munnen och att tugga...

Skam den som ger sig för idag hade hon talat om för personalen på dagis att det minnsann är dåligt fett i korv och att det istället skulle äta mer fisk för där i fanns det bra fett!!


Spelar storleken verkligen någon roll?!?

E och jag kommer gående hem från dagis då vi möter en kille och tjej i 15 års åldern då E utbrister:

- Kan verkligen frun vara så stor?!

Vem kan svara på den frågan??

Achtung, achtung! Världssensation!

Idag, utan något ljud eller någon polsk brytning, så sa Prinsen klart och tydligt:

-Tack, tack!

Hoppas ni inte svimmade av förundran, för det är hel och ren sanning!

Annars händer inte så mycket, E åkte med Stoffs på träning så jag och Prinsen är hemma. Han roar sig med att plocka potatisskal från soperna för att istället stoppa det i en hotdogs påse samtidigt som han säger bläääääää eller så springer han mellan mig och ytterdörren för han har kommit på att man kan skrika jättehögt i brevinkastet så det ekar i hela trappuppgång. Nej, nu startade han ugnen och står och blåser på den eftersom han förstås har lärt sig att den är varm.

Idag har han även lärt mig att det ändå som hindrar en är ens egen fantasi. I brist på annat så använde han potatiskal som en bil och körde runt med i hela köket. Hygienskt dessutom...

Alla ni andra med normala liv; hoppas ni får en trevlig kväll. 18.31 parkerar jag mig i soffan och vill man ha upp mig får man bända upp mig med en kofot.....

Idag är det ingen vanlig måndag

Nej, för idag fyller min mans lillasyter Jenny MOPPE! Grattis lilla älskling på din dag!!




Ibland kan man behöva en kram

Eftersom vi bor långt ifrån alla nära och kära så kommer ikväll två cyberspace kramar från E och prinsen:

 




Till:

Josefinfin som inte fick ett positivt besked i veckan

och

Tobias (min älskade lillkusin) som förlorade sin hockey match med en del mål, en del var det ja...

1 kr eller 1000 kr!?!

Vad E ska bli när hon blir stor varierar nog lika mycket som Stoffe byter kalsonger (ofta alltså för er som inte förstod). Ibland ska hon bli läkare (mammas favorit) och ibland frisör. Idag visade hon prov på försäljningsegenskaper, vilket inte är konstigt då både farmor och farfar är erfarna säljare.

E: Någon som vill handla mat??

Jag: Ja, jag skulle vilja ha köttfärsås.

E: Det blir 300 kr.

Jag: Oj, det var dyrt.

E: Det är masse parmesanost på.

Jag: Oki då.

Bra pris kan man tycka då hon övertalade sin far att köpa pommes fristes för 300 kr. Förlåt, ketchup ingick även. Lillebor, som enbart skulle ha en clementin, fick betala 1500 spänn som hon så fint uttryckte det....



Wämöparken på plats två på "parklistan"

Idag var hela familjen Nordholm till Wämöparken. Med hade vi oss pannkakor och här är några bilder därifrån:










Ovan: Linderödsgrisen


Patent på frukost idé

Igår hade vi kräftskiva på jobbet, vilken innehåll en hel deras hysteriska skratt som nästan för alla resulterade att man satt och torkade tårarna. En av mina kollegor har lite svårt för det här med att vara hälsosam som hon själv uttrycker det. Vad är grönsaker och motion, nej inget för henne har jag konstaterat. Igårkväll uppdagades det att hon även hade stora problem med frukosten:

- Jag kan inte äta frukost på morgonen, därför ser jag till att äta den på kvällen innan jag går och lägger mig!!

Ingen som vill söka patent på den idén???

Ordspråk?!

Jag: Kristina (Prinsens dagmamma alt extramormor) sa idag att hon var så rädd att han skulle få plats på E:s dagis!

Stoffe: Men orkar vi byta om vi får platsen, han trivs ju jättebra.

Jag: Nej, det tycker jag inte att vi gör..

Stoffe: De är som ler och lerhalm.

Jag: Ler och lerhalm??!

Stoffe: Ja, heter det inte så?!

I love Norrländska

Jag: Kände du av jordskalvet igår?

Pappa: Jo, he käntes som åska, men he rack så läääeng!

Översättare sökes!

I en timmas tid idag har prinsen gått runt och sagt brumbrumeah. Brumbrum är ju inte svårt att lista ut, men idag alltså ett litet tillägg på slutet; eah.

Prinsen: Brumbrumeah, Brumbrumeah, Brumbrumeah, Brumbrumeah, Brumbrumeah, Brumbrumeah, Brumbrumeah.

Jag: E vad tror du att Brumbrumeah betyder.

E: Brumbrumnej

Jag: Jaha, och vad menar han med brumbrumnej då

E: Han menar förstås att det inte är en bil!!

Jahapp, förvisso har han sprungit runt med en boll och pekat på den och sagt Brumbrumeah, men vi lämnar det öppet ett tag tror jag....

10 minuters utvisning- olämpligt uppträdande

var det första jag läste i tidningen imorse. Min kusin spelade igår mot KHK. Eftersom jag nu vet att min käre kusin Filip kikar in ibland så blir "straffet" (belöning i form av ögongodis för oss andra) en bild i bloggen. Tyvärr var jag inte där och såg matchen men de vann, viktigt då min kollega är ett stort KHK fan...


Saknar dig Filip!!

Jag har fått en kompis

Alla kring mig vet att jag har väldigt svårt att främst hålla reda på mina saker och nu har jag fått någon kompis i samma kaliber. Gratulerar Karl-Henrik du får Sofias förrvirringspris denna vecka, nej denna månad. Han glömde bilnycklarna i dörren när de var här i Karlskrona och hälsade på. Hejja!

Ny lek

Vi släpper Prinsen från hustaket och någon (förhoppningsvis) fångar honom:


Bra Karl-Henrik, du var en säker fångare!

Ajaj örat!!!

Prinsen har som sagt öroninflammation och ikväll gjorde det för ont för att kunna sova. Är man sjuk och ledsen så får ens föräldrar tumma lite på reglerna och se till att man är lite glad. Därför fick Prinsen stå på fönsterbrädan och till hans stora lycka kolla in brumbrum på gatan, högst fascinerande:


Mina barn= omoderna barn

Pasta, couscous, ris, bulgur kan slänga sig i väggen. I dag på menyn stod gammal hederlig kalops och jag fick stoppa min två raringar tillslut. Hade de fått bestämma så hade de slickat skålarna likt mostrarna då de bakat kladdkaka:


Ledsen, trött och irriterad

Idag kämpar familjen Nordholm på som vanligt. E och Prinsen går bärsärkargång i lägenheten, medan jag är alldeles för trött för att uppfostra. Motiverar att det faktiskt är en bänk de hoppar ifrån och inte ett bord. Nu försöker E lära Prinsen lite hejjaramsor inför fredagens derby:

E: Säg efter mig: Hela hallen!! Hela hallen!! (sedan klappar hon händerna)

Prinsen: Kakakakaka (hittar en tidning där han ser en fågel)


Modell och boxare på samma gång!!

Mina barn har en tendens att vilja dra trynet i backen. För några veckor sedan var det E:s tur. Hon drog en vurpa med cykeln och efter en luftfärd på några sekunder så landade hon "mjukt" med ansiktet förstås slickat mot asfalten. Detta blev resultatet:


Vem e bäst egentligen??!

Jag: Tänk då vi bor i Ånäset, då kan vi lämna lillebror till mormor så kan vi gosa ifred.

E: Eller så lämnar vi mig hos mormor så gosar du och lillebror ifred....

Lugn och fin??!

Min kära vännina Monica var barnvakt åt mina barn igår och fick denna bild skickad igår kväll. Prinsen var nog sitt gamla vanliga jag:


Höst i Karlskrona




Höstfilm ala dramaten klass

Klicka här!

Min moster hon...

...diggar hårdrock och inte Crister Sjögren. That says it all.


 
Inger; bildtexten till denna bild var: Crister Sjögren ger mig panik och ett kort ögonblick kan man fundera om det är du som är författare till den texten.. Hehehe

Väääärldens sötaste systerson:


VI SAKNAR DIG!!!!


Kan man klarar sig utan öronen?!

Prinsen har nu för 3:e eller 4:e gången (svårt att hålla räkningen??!) konstaterad öroninflammation. Allt inom 2 månader. Akuten är en härlig start på helgen. Stoffe dessutom i Gbg för att förmodligen få ännu mer stickor i röven.

Kompisar

E: Hej! Det är E. Jag är inte i Ånäset. Jag håller på att skriva ett brev till dig.

H: Jag saknar dig. När kommer du hem?

E: Mamma, när kommer jag hem?

Jag: Tredje november

E: Tredje november.

H: Är det idag?

E: Nej, mamma säger om typ en månad.

H: Bhuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu

I ett hus vid skogens slut....

...liten tomte tittar ut:


Karlskronas finaste lekplats!

Enligt mig själv, alltså ej statistiskt säkerställd om någon undrar.
















Prinsens Karlskronalista på favoritsysselsättningar utomhus:


Första plats: Plocka fimpar. 3 gånger av 10 kastar han dem i papperskorgen. Resterande gånger hamnar de i munnen.



Andra plats: Gå med bestämda steg fram till kanten och när tårna är i kant i kant kastar han sig ner på mage för att kolla ner i vattnet.



Tredje plats: (Mammas favorit på listan) Kolla in gula faran som förstås även den låter brumbrum.


Mina små lamm...



5 minuter senare mina små djävular!! E snurrade som en galning och klättrade i sofforna på jobbet som har ett värde på cirka 150000 kr, Prinsen hittade telefonen och även sökfunktionen som låter som en tupp (uppskattas väldigt mycket av en 16 månaders, kanske inte fullt lika mycket av mina kollegor..), spillde ut en halv loka flaska, de kastade WB-ost på golvet som inte gick att få veck.... Jag svettades en aning, men hade efter 40 min utfört mitt arbetsuppdrag vilket med barnens hjälp nästan blev ett mission impossible.

"Flickan"- slå det om ni kan!!!

På jobbet renoveras fönster och ett ex antal arbetare och deras ateraljer härjar därför på jobbet. En morgon håller jag att på bli spetsad av ett långt rör då en Byggare Bob helt oannonserat dyker upp:

Jag: Hoppsan!!!

Byggare Bob: Oj, förlåt.

Byggare Bob: Bengan, passa Flickan som kommer här runt hörnet.

Jag = Flickan = snart 28 år =HÄÄÄÄRLIGT!!!!

Hur svårt kan det vara att säga Lina??

Min rara lillasyster Lina försökte redan i somras att få Prinsen att säga LINA. Det gick väl sådär. Genom ett inlägg fick jag veta att hon lagt krut på min systerson J. Det gick tydligen också sådär. Kan ju tänka mig hur det lät.....

Lina: Liiiiiiiiiiiiiiina

J: Pappa

Lina: Nej, Liiiiina

J: Pappa

Undrar vad Prinsen tycker att Liiiiiiiiiiiina är mest likt av vad han kan säga (eller låta rättare sagt); blblblblblblb, bläääääääääää eller ehehejehehej. Återstår att se då hon förväntas öva då vi kommer upp i november. Jag skall förbereda honom.

Vegitarianare

Jag: Prinsen skulle kunna bli vegetarian. Han äter alltid upp grönsakerna och baljväxterna först.

E: Är det nyttigt.

Jag: Ja, det kan man väl säga. Vi skulle nog inte mås sämre av att äta mindre kött.

E: Hmmmm, jag ska nog bli en sådan vegitarianare!

Prinsen utvecklas!!!!

Prinsen har lärt sig något nytt:

Blblblblblblblblblbblblblblb

För er som inte förstår översätter hans moder:

Bolibompa bolibompbompa


Sjuk

Idag är jag sjuk och mina hjärnceller förmår sig inte att tänka ut något vettigt att säga. Medans jag ligger på soffan så leker Prinsen med diverse ateraljer som finns i köket; gamla konserv burkar (ja, jag släpade mig upp ur soffan och tog av han den, två gånger till och med eftersom han 5 min senare hittade en till), glasflaskor mm. Just nu, förrutom att hon ljuger sig blå då hon pratar med Moster Lina i telefonen, så sköter E uppfostran gällande Prinsen. Hejja E, jag är gruvligt tacksam att du finns och att vi väntade över 4 år på att skaffa lillebror så att du under dessa förhållande som råder kan passa lillebror. (Dessutom orkar E bära Prinsen som väger 12 kg på en arm.)

Fan, nu har han bajsat. Där går faktiskt även en gräns för mig vad det gäller storasysters sysslor även om jag är sjukligt sjuk.....

Åldersnojja!!?

Kollega: Hur gammal är du E?

E visar demonstrativt upp sin hand.

Kollega: Hur gammal är mamma?

E funderar i typ 5 sek:

E: 49 år.

Tack älskling, precis vad jag behövde!!

Jajjemen!!

Mitt nya favorit ord, tycker det är så himla käckt och positivt!! Mina kollegor är dock redan less.....

Tack snälla, snälla pappa!!

Pappa har förmodligen fixat extra knäck till mig och BETALAT FLYGBILJETTEN HEM!!!!!!!!!!!!

Jag har bajsat i högra hörnet bakom spjälsängen i mitt rum

Som jag berättat tidigare så är Prinsens vokabulära förmåga sisådär, men han har nu uppfattat att andra kan förstå varandra med hjälp av ljud som man formar med hjälp av läpparna och tungan:

Prinsen: Laubalåmasibrtlakt jkopjvnfbapnbfu nuifndnbufipan blääääääääääää!

Jag: Jaha, var har du nu bajsat din lilla buse.

Prinsen pekar mot sovrummet och jag följer efter honom in i rummet. Prinsen pekar bakom spjälsängen och förtäller med världens största leende:

Bläääääääääääääääääääääääääääääääääääääää!

Det kommer, det kommer Prinsen! Ge inte upp! Och nästa gång använd pottan istället...






Galna, vilda barn!

Jag har ibland tre barn, E, Prinsen och min käre man. Vädret i dag i Karlskrona- ej så oväntat så regnar det. Detta innebär att vi är dömda till att vara inomhus (säkert någon som tycker att man kan vara ute trots lite piss från himlen, men du har inte varit i Karlskrona. Här blåser det småspik och till och med min välfödda dotter har problem att hålla båda fötterna i backen då det blåser. Därför är vi inomhus.) Stoffe leker "stillsamt" med barnen:

Stoffe: E nu ska du gör något som kallas brutal bänk.

E: Oki, vad e det?

Stoffe: Lägg dig här i pappas knä med överkroppen ner mot golvet och så drar du dig upp.

E: Pappa, pappa jag kan inte. Jag e för liten.

Stoffe: Kämpa!!!

Bra Stoffe att du börjar med fysisk aktivitet, men vänta typ 10 år med brutal bänk...

Vid dessa små stunder av alldeles för mycket innestängd energi brukar jag ta fram denna bild och tänka tillbaka på en kort (super, mikro kort förvisso om jag tänker till) period av stillhet och lugn:


I vår familj firar man 25 år och 1 veckas födelsedagar

Skämt och sido, men saken är så att min vackraste kusin Anna fyllde 25 år för en vecka sedan vilket jag förstås glömde. Jag skäms ihjäl och har inte så mycket övrigt att tillägga, förrutom att jag hoppas att hon fick en fantastisk födelsedag. Grattis i efterskott kära kusin!!!!

Teknikens undervärk eller bara ren telepati!?

Jag och E ser postkodmiljonären:

Jag: Denna fråga kan jag; det är Ethan Hawk

E går bakom TV:n och viskar:

Det är Etan Hak, hallå hallå välj Etan Hak.

Tjejen i heta stolen börjar diskutera kring Ethan Hawk.

E: Mamma, mamma hon hörde mig!! Jag hjälpte henne.

E sjukt besviken då tjejen tar pengarna istället och helt sonika går fram till TV:n:

E: Men jag sa ju att det var Etan Hak!



Min mamma..

saknar jag så himla mycket (även resterande familj, så ni behöver inte sura). Vill bara tala om för dig att vi uppskattar dina samtal, exempelvis ikväll så var du den enda som ringde och hörde hur det gått för Stoffe!! Hoppas jag blir som dig då jag blir "stor".

Kanelbullensdag

Inte en enda kanelbulle i sikte för min del. Men Monicas underbara äppelpaj kompenserade detta med råge. Jag och E avslutar dagen med "stärnor på is"... 

Du e min man



E: Får man strypas?

Jag: Nääe

E: Pappa måste lära sig att inte strypas.

Leksaker hos BR





Ny favorit: www.argalappen.se

Denna gång berodde det faktiskt INTE på slarvighet

Idag kom jag inte in i lägenheten. Näe, spännande kan man lugnt säga. Nyckeln gick i låset, men tror ni att det gick att vrida runt? Icke, sa Nicke. Panik. Jag känner ingen Byggare Bob i denna stad. E superkissnödig och Prinsen superhungrig. Dessutom hade han så fint hittat grannens ringklocka i precis lagom prinsenhöjd. Sjukt svettig. Tillslut hittade jag ett journummer när jag var lagom uppjagad. Puckot som svarade:

Journumret: Jouren

Jag: Behöver hjälp. Nyckeln sitter fast.

Journumret: Går den inte att vrida runt?

Jag: (Grattis, megapucko då hade jag för f*n inte ringt utan gått in från trappuppgången som ekar mest i hela stan) Nej.

Journumret: Vill du att jag skickar någon på en gång?

Jag: (Nej, men jag kan låta E kissa i trappuppgången, Prinsen får äta löven som E plockade och dessutom låta dem skrika 300 dB i några timmar) Tack det vore väldigt vänligt!

Lika som bär

                      

Idol Andreas

Jag: Andreas i juryn är så sjukt snygg att jag får gåshud.

Stoffe: Får du gåshud varje morgon då du vaknar och ser mig?

Jag: Ja, precis, exakt, troligen

RSS 2.0